+37122817228
latviesicelo@gmail.com

Kategorijas: Vīzas

Noderīgi padomi un ieteikumi latviešu ceļotājiem

Kalnu skats - Gruzija

Gruzijas vīza: Kā iegūt Gruzijas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Gruziju, Latvijas pilsoņiem, tāpat kā nepilsoņiem nav nepieciešama Gruzijas vīza. Vīza uz Gruziju tāpat arī nav vajadzīga vēl daudzu citu valstu pilsoņiem. Turklāt atšķirībā no vairākuma citu valstu Gruzijā ceļotājiem no Latvijas ir atļauts uzturēties līdz pat vienam gadam. Ceļotāji Gruzijā drīkst ierasties gan ar lidmašīnu, gan arī pa zemi. Iebraucot Gruzijā, tev pasē…
Read more

Vesturiska eka - Maroka

Marokas vīza: Kā iegūt Marokas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Maroku, Latvijas pilsoņiem Marokas vīza nav nepieciešama. Atļautais uzturēšanās laiks – līdz 90 dienām 6 mēnešu laikā. Savukārt Latvijas nepilsoņiem ir nepieciešama vīza uz Maroku. To ir jānokārto pirms brauciena, un tas ir izdarāms ar tūrisma aģentūras palīdzību. Marokā ceļotāji drīkst ierasties gan ar lidmašīnu, gan arī ar prāmi no Spānijas.   Marokas…
Read more

Stambula - Turcijas viza

Turcijas vīza: Kā iegūt Turcijas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Turciju, Latvijas pilsoņiem Turcijas vīza nav nepieciešama. Atļautais uzturēšanās laiks – 90 dienas 180 dienu laikā, nepārsniedzot 30 dienas katrā ieceļošanas reizē. Savukārt Latvijas nepilsoņiem ir nepieciešama vīza uz Turciju. Vīzai var pieteikties elektroniski – izmantojot elektronisko vīzu pieteikumu sistēmu. Turcijas vīza = Zīmogs pasē Latvijas pilsoņiem ierodoties Turcijā, ir tik vien kā jāuzrāda…
Read more

Templis Ķīnā - Ķīnas vīza

Ķīnas vīza: Kā iegūt Ķīnas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Ķīnu, Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ir nepieciešama Ķīnas vīza. To ir jānoformē pirms ceļojuma. Ķīnas vīzu kopš 2018. gada jūnija ir iespējams noformēt tikai vēstniecībā. Viena no iespējām ir – Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Rīgā. Ja nepieciešams, tūrisma aģentūra var palīdzēt dokumentu sagatavošanā. Tūrisma vīzas darbības laiks ir 30 dienas. Var pieteikties gan vienreizējai,…
Read more

Statujas templi - Laosas viza

Laosas vīza: Kā iegūt Laosas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Laosu, Latvijas pilsoņiem ir nepiešama Laosas vīza. To var noformēt uz robežas. Tas ir vienkāršs un samērā ātrs process. Ar šādu vīzu Laosā ir atļauts uzturēties līdz 30 dienām. Pametot valsti vēlāk, būs jāmaksā soda nauda (10 USD par katru dienu). Savukārt Latvijas nepilsoņiem vīza uz Laosu ir jānokārto pirms ceļojuma. To var izdarīt…
Read more

Satiksme Hošiminā - Vjetnamas vīza - Vīza uz Vjetnamu

Vjetnamas vīza: Kā iegūt Vjetnamas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Vjetnamu, Latvijas pilsoņiem ir nepieciešama Vjetnamas vīza. Vjetnamas tūrisma vīzu var noformēt lidostā, taču svarīgi atcerēties, ka pirms ceļojuma ir jāpiesakās ielūguma vēstulei (variants 1, variants 2). Vislabāk vismaz 2 nedēļas pirms. Savukārt Latvijas nepilsoņiem vīza uz Vjetnamu ir jānoformē pirms brauciena. Ir vairāki Vjetnamas tūrisma vīzu veidi: vienreizējas 1 un 3 mēnešu…
Read more

Jaunieši - mūki Kambodžā - Kambodžas vīza - Vīza uz Kambodžu

Kambodžas vīza: Kā iegūt Kambodžas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Kambodžu, Latvijas pilsoņiem ir nepieciešama Kambodžas vīza. Kambodžas tūrisma vīzu var noformēt uz robežas (Visa on Arrival), kā arī ir iespēja pieteikties Kambodžas e-vīzai pirms ceļojuma. Arī Latvijas nepilsoņiem ir nepieciešama vīza uz Kambodžu, kuru ir jāiegūst pirms ceļojuma, internetā piesakoties Kambodžas e-vīzai. Ar e-vīzu un tūrisma vīzu (Visa on Arrival) valstī ir…
Read more

Annapurna Circuit Trek - Nepālas vīza

Nepālas vīza: Kā iegūt Nepālas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Nepālu, Latvijas pilsoņiem ir nepieciešama Nepālas vīza. Vīzu var noformēt uz vietas, ierodoties Nepālā. Vīzu var noformēt Tribhuvan starptautiskajā lidostā un visos tūristiem atvērtajos robežpunktos: Nepalganj, Birganj/Raxaul Bazaar, Sunauli, Kakarbhitta, Mahendranagar, Dhangadhi un Rasuwagadhi. Ir pieejamas 15, 30 un 90 dienu tūrisma vīzas. Vīzas maksā attiecīgi – 25, 40 un 100 USD. Pametot…
Read more

Taipeja - Taivanas viza

Taivānas vīza: Kā iegūt Taivānas vīzu un cik tas maksā?

Ceļojot uz Taivānu, Latvijas pilsoņiem Taivānas vīza nav nepieciešama. Atļautais uzturēšanās laiks vienā iebraukšanas reizē – līdz 90 dienām. Savukārt Latvijas nepilsoņiem ir nepieciešama vīza uz Taivānu. Vīzu ir nepieciešams noformēt pirms brauciena. To var izdarīt ar tūrisma aģentūras starpniecību. Taivānas vīza = Zīmogs pasē Latvijas pilsoņiem iebraucot Taivānā, ir tik vien kā jāuzrāda ceļošanai derīga pase…
Read more