+37122817228
latviesicelo@gmail.com

Malaizijas vīza: Kā iegūt Malaizijas vīzu un cik tas maksā?

Noderīgi padomi un ieteikumi latviešu ceļotājiem

Malaizijas vīza: Kā iegūt Malaizijas vīzu un cik tas maksā?

Hornbill putns - Malaizijas vīza - Vīza uz Malaiziju

Dalies ar draugiem!

Šajā lapā ir atsauces uz mūsu sadarbības partneriem. Ja pēc nospiešanas uz kādas no saitēm tu veiksi pirkumu, mēs iespējams nopelnīsim komisiju. Vari būt drošs, ka mēs iesakām tikai tādus pakalpojumu sniedzējus, kam uzticamies.


Ceļojot uz Malaiziju, Latvijas pilsoņiem Malaizijas vīza nav nepieciešama. Atļautais uzturēšanās laiks vienā iebraukšanas reizē – līdz 90 dienām. Vēlāk ir iespējams izbraukt no valsts, atgriezties dažas dienas vēlāk un saņemt atļauju palikt vēl 90 dienas Malaizijā.

Savukārt Latvijas nepilsoņiem ir nepieciešama vīza uz Malaiziju. Un to ir nepieciešams noformēt pirms brauciena. Vīzu ir iespējams iegūt ar tūrisma aģentūras palīdzību.

Malaizijas vīza = Zīmogs pasē

Latvijas pilsoņiem iebraucot Malaizijā, ir tik vien kā jāuzrāda ceļošanai derīga pase – ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc plānotās atgriešanās. Var tikt uzdoti jautājumi par to, kas tiks darīts Malaizijā un ko ir plānots apmekēt. Atsevišķos gadījumos var tikt prasīts uzrādīt prombraukšanas biļeti.

Runājot par prombraukšanas biļeti, to var paprasīt arī pirms tam – reģistrējoties lidojumam uz Malaiziju. Un, ja aviokompānijai rodas aizdomas, tev var arī tikt liegta iespēja iekāpt lidmašīnā.

Uz robežas vai lidostā pasē tiek iespiests zīmogs, kas apliecina to, ka tev valstī ir atļauts uzturēties līdz 90 dienām.

Tas arī viss.

Vai tev vajag vīzu uz Malaiziju, ja valstī plāno ierasties ar laivu no Taizemes vai, piemēram, ar autobusu? Nē, nevajag. Zīmogu, kas ļauj Malaizijā uzturēties līdz 90 dienām vienā reizē, ir iespējams iegūt arī ostās un zemes robežkontroles punktos. Daži no tūristu vidū iecienītākajiem robežkontroles punktiem Malaizijā: Langkawi sala (ierodoties ar laivu no Taizemes), Padang Besar, Johor Bahru.

Malaizijas Borneo daļā ir iespējams iebraukt arī no Brunejas un no Indonēzijas.

Ko darīt, ja Malaizijā gribi uzturēties ilgāk nekā 90 dienas?

Teorētiski viss ir vienkārši – izbrauc no Malaizijas pirms beidzas atļautās 90 dienas, brauc atpakaļ un saņem jaunu 90 dienu zīmogu.

Arī praksē tev nevajadzētu būt nekādām problēmām tā izdarīt 1-2 reizes gadā. Sākot tā ceļot uz priekšu un atpakaļ regulāri, imigrācijas dienesta darbiniekiem var rasties aizdomas, ka tu Malaizijā nelegāli strādā. Un tādā gadījumā tev var arī tikt liegta iespēja iebraukt Malaizijā, vai arī 90 dienu vietā tu vari tikt izprašņāts un tev var tikt iedotas vien 15 – 30 dienas. Sliktākajā gadījumā tu vari tikt deportēts un tev var tikt liegta iespēja atgriezties Malaizijā.

Risinājums – nokārtot cita veida vīzu vai ceļot vairāk uz dažādām valstīm, Malaizijā ierodoties dažādos veidos nevis vienmēr caur to pašu robežkontroles punktu.

Teorētiski Malaizijā atpakaļ var iebraukt ja ne tajā pašā dienā, tad nākamajā. Bet ieteicams tomēr ārpus valsts uzturēties vismaz dažas dienas (3-5 dienas). Savādāk robežsargiem tu vari likties aizdomīgs. Un tādā gadījumā, iebraucot atpakaļ Malaizijā, esi gatavs, ka tev var tikt uzdoti jautājumi par atkārtoto valsts apmeklējumu – apmeklējuma mērķi un ceļojumu plāniem, par naudas daudzumu kontā.

IESAKĀM: Labākās budžeta viesnīcas KualalumpurāLabākās budžeta viesnīcas Langkawi salāLabākās budžeta viesnīcas Penangā

Dalies ar draugiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

shares