Ja ir jautājumi, raksti mums e-pastu!
latviesicelo@gmail.com

Ķīnas vīza: Kā iegūt Ķīnas vīzu un cik tas maksā?

Noderīgi padomi un ieteikumi latviešu ceļotājiem

Ķīnas vīza: Kā iegūt Ķīnas vīzu un cik tas maksā?

Templis Ķīnā - Ķīnas vīza

Dalies ar draugiem!

Šajā lapā ir atsauces uz mūsu sadarbības partneriem. Ja pēc nospiešanas uz kādas no saitēm Tu veiksi pirkumu, mēs iespējams nopelnīsim komisiju. Vari būt drošs, ka mēs iesakām tikai tādus pakalpojumu sniedzējus, kam uzticamies.


Ceļojot uz Ķīnu, Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ir nepieciešama Ķīnas vīza. To ir jānoformē pirms ceļojuma. Ķīnas vīzu kopš 2018. gada jūnija ir iespējams noformēt tikai vēstniecībā. Viena no iespējām ir – Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Rīgā. Ja nepieciešams, tūrisma aģentūra var palīdzēt dokumentu sagatavošanā.

Tūrisma vīzas darbības laiks ir 30 dienas. Var pieteikties gan vienreizējai, gan divreizējai vīzai.

Ja Ķīnā plānots būt vien uz pāris dienām, atsevišķos gadījumos tas ir iespējams bez vīzas.

Ķīnas tūrisma vīzas noformēšana Ķīnas vēstniecībā Rīgā

Svarīgi! Tev pašam ir jādodas uz vēstniecību. Tāpēc, ka, piesakoties Ķīnas vīzai, uzreiz ir jānodod arī pirkstu nospiedumi, kas arī ir galvenais iemesls, kāpēc tūrisma aģentūras kopš 2018. gada vasaras vairs netaisa vīzas uz Ķīnu.

Lai pieteiktos Ķīnas tūrisma vīzai Ķīnas vēstniecībā Rīgā, ir jāuzrāda:

  • Ceļošanai derīga pase – ar derīguma termiņu vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanās un ar vismaz 2 brīvām lappusēm;
  • 1 dokumentu fotogrāfija (3.5 x 4.5 cm) uz balta fona;
  • Aviobiļetes (uz valsti, kā arī prom no valsts);
  • Ceļojuma apdrošināšana uz visu vīzas darbības periodu;
  • Viesnīcu rezervācijas kopija (piemēram, no booking.com vai agoda.com).

Papildus var tikt prasīts uzrādīt arī bankas konta izziņu.

Tāpat atceries, ka viesnīcu rezervācijas ir nepieciešamas uz visu ceļojuma laiku. Tā kā ne vienmēr visu ir iespējams izplānot tik precīzi, viesnīcu rezervācijas var būt arī atceļamas. Un tu vari tās atcelt/mainīt pēc tam, kad esi saņēmis Ķīnas vīzu.

Kopā ar pārējiem dokumentiem ir jāiesniedz arī izdrukāta un aizpildīta vīzas pieteikuma forma.

Ja piesakies divreizējai tūrisma vīzai, tad teorētiski ir nepieciešams iesniegt arī aviobiļetes uz trešo valsti – kā pierādījumu, ka pametīsi Ķīnu ar mērķi apmeklēt kādu citu valsti un vēlāk atgriezīsies atpakaļ Ķīnā.

Ķīnas vīzas noformēšana Latvijas Republikas PILSOŅIEM Ķīnas vēstniecībā maksā 60 EUR (neatkarīgi no tipa).

Latvijas Republikas NEPILSOŅIEM vienreizējā un divreizējā tūrisma vīza maksā attiecīgi 30 un 45 EUR.

Process aizņem dažas darba dienas. Vēlams to neatlikt uz pēdējo brīdi un pieteikties vīzai aptuveni mēnesi pirms plānotā ceļojuma.

Ielas ainas Ķīnā - Ķīnas vīza - Vīza uz Ķīnu

Ķīnas tūrisma vīzas darbības laiks ir 30 dienas, sākot ar iebraukšanas dienu.

Ķīnas tūrisma vīza ir derīga 3 mēnešus kopš izsniegšanas brīža. Bet jebkurā gadījumā Ķīnā tu drīksti uzturēties ne ilgāk kā 30 dienas. 3 mēnešu derīguma termiņš nozīmē tikai to, ka vīzai vari pieteikties arī mēnesi vai divus pirms ceļojuma.


Ja Ķīnā plāno iebraukt pa zemi un līdz ar to tev nav iespējams uzrādīt aviobiļetes, sazinies ar tūrisma aģentūru! Visticamāk, ka tūrisma aģentūras darbinieki spēs tev palīdzēt!

Ķīnas vīzas noformēšana ar tūrisma aģentūras palīdzību

Agrāk bija iespējams pieteikties vīzai uz Ķīnu ar tūrisma aģentūras starpniecību. Šobrīd aģentūras var vienīgi palīdzēt ar nepieciešamo rezervāciju sagatavošanu un konsultācijām. Nepieciešamības gadījumā mēs iesakām sazināties ar Travel Art.

Šanhajas ainas - Ķīnas vīza - Vīza uz Ķīnu

Bezmaksas Ķīnas vīza lidostā (24 stundas – 6 dienas)

Ja Ķīnā plānots būt vien uz pāris dienām, atsevišķos gadījumos Latvijas pilsoņiem tas ir iespējams bez vīzas.

Tas ir iespējams, ja valstī ierodies kādā no konkrētajām lidostā un ja tev ir iegādāta prombraukšanas aviobiļete. Atkarībā no pilsētas, kurā ierodies Ķīnā, tas ļauj uzturēties valstī no 24 stundām līdz pat 6 dienām.

Bezmaksas Ķīnas tranzīta vīzu var iegūt šādu pilsētu lidostās:

Pekina, Šanhaja, Guandžou, Čengdu, Harbina, Gulina, Čonkvinga, Šeņjana, Daliaņa, Siaņa, Kuņmina, Uhaņa, Ksiamena, Tjaņdziņa, Naņdzjina, Cjindao, Čanša, Hebejā, Dzjansu, Džedzjana and Hangžou.

144 stundu (6 dienu) bezmaksas vīza ir pieejamas tikai Šanhajā, Dzjansu, Džedzjanā, Pekinā, Hebejā un Tjaņdziņā.

Pārejās lidostās ir iespējams iegūt 72 stundu vīzu.

Ja tavs lidojums ir pēc 24 stundām vai mazāk, tu iegūsi tikai 24 stundu vīzu.

Ja pēc Ķīnas tu lidosi uz kādu trešo valsti, kur iebraucot tev ir nepieciešama vīza, tev šī vīza būs jāuzrāda jau ielidojot Ķīnā.

Pirms uzrādīt dokumentus, jāaizpilda arī imigrācijas kartīte. Tajā ir jānorāda savi personas un pases dati, kā arī lidojumu numuri.

Visās augstāk minētajās Ķīnas lidostās ir speciālas vietas (“lodziņi”), kur tiek izsniegtas bezmaksas tranzīta vīzas.


Atceries, ka ar šāda tipa bezmaksas vīzu tava pārvietošanās Ķīnā ir ierobežota. Tu drīksti apmeklēt tikai konkrēto pilsētu, un arī tālāk tev ir jālido no šīs pašas pilsētas. Izņēmums ir tad, ja esi ielidojis Pekinā vai Šanhajā. Tādā gadījumā tev ir atļauts apmeklēt arī pāris citas provinces pilsētas! Vairāk par to lasi šeit – Travel China Guide.


Reģistrējoties lidojumam (iečekojoties) uz Ķīnu, tev var nākties lidostam personālam stāstīt par to, ka viss ir kārtībā, ka tev pasē nav Ķīnas vīzas. Jo Ķīnā tev pienākas un tu plāno izmantot bezmaksas tranzīta vīzu.

Mana pieredze Guandžou

2016. gada nogalē es izmantoju šādu iespēju. Toreiz ieguvu atļauju uzturēties Guandžou 24 stundas.

Mans lidojums bija no Dubaijas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru ar 24 stundu pārsēšanos Guandžou pilsētā Ķīnas dienvidos. Zinot par iespēju iegūt bezmaksas vīzu uz robežas, es speciāli nopirku lidojumu ar garāko iespējamo pārsēšanās laiku. Ar mērķi vismaz nedaudz apskatīt Guandžou, kas ir viena no lielākajām Ķīnas pilsētām.

Viss izrādījās vienkāršāk nekā es biju domājusi. Vīzas iegūšana aizņēma mazāk nekā pusstundu laika.

Turklāt tā kā mans lidojums bija ar China Southern Airline, kas ir bāzēta Guandžou, man tika piešķirta arī bezmaksas viesnīcas istaba.

Vairāk par bezmaksas Ķīnas vīzu angļu valodā var lasīt šeit – Travel China Guide.

Bezmaksas Ķīnas vīza lidostā - Ķīnas vīza

Bezmaksas Ķīnas vīza ir šāds zīmogs pasē.

Padoms tiem, kas ceļo uz Ķīnu un Honkongu

Ja viena ceļojuma laikā plāno apmeklēt gan Ķīnu, gan Honkongu, piesakies divreizējai tūrisma vīzai! Ja tev būs tikai vienreizējā tūrisma vīza, iebraucot Honkongā, tu vairs nevarēsi atgriezties atpakaļ Ķīnā.

Vai arī rīkojies šādi – ieplāno savu ceļojumu tā, ka Honkonga ir vai nu tava ceļojuma sākuma vai beigu punkts.

Ceļojot uz Honkongu, Latvijas pilsoņiem Honkongas vīza nav nepieciešama.

Ķīnas tūrisma vīzas noformēšana Honkongā

Ja ceļo ilgstoši vai arī vienkārši šobrīd esi jau Honkongā un vēlies apceļot arī Ķīnu, Ķīnas vīzu vari nokārtot arī Honkongā.

Visvienkāršāk to ir izdarīt ar tūrisma aģentūras palīdzību. Honkongā to ir ļoti daudz. Taču es iesaku izmantot tikai populāru un uzticamu aģentūru pakalpojumus (piemēram, ​China Travel Service un Forever Bright).

Lai tūrisma aģentūrā Honkongā noformētu Ķīnas tūrisma vīzu, ir nepieciešami šādi dokumenti:

  • Ceļošanai derīga pase – ar derīguma termiņu vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanās un vismaz 2 brīvām lappusēm;
  • Pases kopija;
  • Honkongas zīmoga / iebraukšanas papīra kopija;
  • 1 dokumentu fotogrāfija (3.5 x 4.5 cm) uz balta fona;
  • Aviobiļetes (uz valsti / prom no valsts);
  • Ceļojuma apdrošināšana uz visu vīzas darbības periodu;
  • Visu viesnīcu rezervāciju kopijas (piemēram, no booking.com vai agoda.com). Tās var būt atceļamas un tikt atceltas, tiklīdz vīza ir saņemta.

Piesakoties vīzai, ir jāaizpilda arī pieteikuma forma un jānorāda vietas, kuras plāno apmeklēt.

Pieredzējuša ceļotāja Harija Egliena pieredze un komentārs:

Citreiz, kad kārtojām Honkongā, viņi šķībi skatījās uz Pakistānas vīzām pasē, teica, ka nevar solīt, ka vispār tādu vīzu iedos, beigās tomēr pēc nedēļas viss bija kārtībā, vajadzēja tikai pasi un norādīt pirmo viesnīcu. Nekādas aviobiļetes un neko citu nevajadzēja. Tagad pavisam nesen kārtoju vīzu Latvijā, un atkal šķībi skatījās uz manu pasi – šoreiz Irānas vīzām, un teica, ka vajagot ierasties nodot pirkstu nospiedumus un parunāties par motivāciju vai kas tāds. Tā kā, ja pasē ir aizdomīgas vīzas, tad vajag rēķināties, ka, iespējams būs ilgāks laiks nepieciešams, vai jānodrošina papildu informācija.

Vai esi kādreiz pieteicies Ķīns vīzai? Latvijā vai ārzemēs. Kāda bija tava pieredze?

Viesnīcas un hosteļi:

BOOKING.COM
Istabas, dzīvokļi, villas ārzemēs:

AIRBNB

Dalies ar draugiem!

2 Responses

  1. Avatar Renāte saka:

    Sveiki! Jums vajadzētu atjaunot informāciju par Ķīnas vīzām. Ir ieviestas biometriskās vīzas. Vēstniecība dienā pieņem līdz 20 pieteikumiem, rindas veidojas jau 1h pirms vēstniecības darba laika. Respektīvi, aģentūra vairs nav variants, ja tikai kā palīdzība nepieciešamo dokumentu sagatavošanai. 🙂

  2. Paldies par informāciju! 🙂

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

shares