+37122817228
latviesicelo@gmail.com

Laosas vīza: Kā iegūt Laosas vīzu un cik tas maksā?

Noderīgi padomi un ieteikumi latviešu ceļotājiem

Laosas vīza: Kā iegūt Laosas vīzu un cik tas maksā?

Statujas templi - Laosas viza

Dalies ar draugiem!

Šajā lapā ir atsauces uz mūsu sadarbības partneriem. Ja pēc nospiešanas uz kādas no saitēm tu veiksi pirkumu, mēs iespējams nopelnīsim komisiju. Vari būt drošs, ka mēs iesakām tikai tādus pakalpojumu sniedzējus, kam uzticamies.


Ceļojot uz Laosu, Latvijas pilsoņiem ir nepiešama Laosas vīza. To var noformēt uz robežas. Tas ir vienkāršs un samērā ātrs process. Ar šādu vīzu Laosā ir atļauts uzturēties līdz 30 dienām. Pametot valsti vēlāk, būs jāmaksā soda nauda (10 USD par katru dienu).

Savukārt Latvijas nepilsoņiem vīza uz Laosu ir jānokārto pirms ceļojuma. To var izdarīt ar tūrisma aģentūras palīdzību.

Tūrisma vīza uz robežas (Visa on Arrival)

Latvijas pilsoņie Losas tūrisma vīzu var nokārtot Laosas starptautiskajās lidostās un lielākajā daļā robežkontroles punktu.

Lai noformētu Laosas vīzu uz robežas, ir nepieciešami šādi dokumenti:

  • Ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc plānotās atgriešanās;
  • Dokumentu foto;
  • Viesnīcas / citas naktsmītnes nosaukums un adrese (var būt tikai pati pirmā viesnīca, nevajag zināt visas naktsmītnes, kur paliksi ceļojuma laikā);
  • Aizpildīta pieteikuma forma (pieejama uz vietas vai tiek izsniegta lidmašīnā);
  • Aizpildīta imigrācijas kartīte (pieejama uz vietas).

Laosas tūrisma vīza maksā 30 USD.

Maksājums jāveic skaidrā naudā ASV dolāros.

Ceļotājiem, kam nav līdzi dokumentu fotogrāfijas vai ja tie ierodas brīvdienās, svētku dienās vai pēc darba dienas beigām, Laosas vīza var būt nedaudz dārgāka.

Laosā var gan ielidot, gan ierasties pa zemi no Ķīnas, Taizemes, Kambodžas un Vjetnamas.

Visu robežpunktu un lidostu saraksts, kur ir iespējams iegūt Laosas “Visa on Arrival”, ir atrodams šeit: Laos Visa On Arrival.

Esi uzmanīgs, kad Laosā iebrauc pa zemi no Taizemes, Vjetnamas un Kambodžas. Ir dzirdēts par krāpšanām, kurās iesaistīti autobusu šoferi. Maksā par vīzu tikai Laosas robežkontroles darbiniekiem nevis autobusa šoferim iepriekš – esot vēl joprojām Taizemes, Kambodžas vai Vjetnamas “pusē”.

Laosas tūrisma vīzas pagarināšana

Laosas vīza ir pagarināma divreiz par 30 dienām. Līdz ar to maksimālais laiks, ko vari pavadīt, neizbraucot no Laosas un pagarinot vīzu, ir 90 dienas.

Vīzas pagarinājums maksā 20000 LAK jeb nepilnus 2 EUR dienā + vienreizēja apkalpošanas maksa (aptuveni 3 EUR). Tas izdarāms imigrācijas ofisā Vjenčanā, Luanpabana vai Paksē. Laosas vīzu var pagarināt arī ar tūrisma aģentūras palīdzību.

Vīzas pagarināšanas procesu jāsāk ne vēlāk kā vīzas derīguma termiņa pēdējā dienā, taču ir iesakāms to darīt vismaz dienu iepriekš.

Ja esi aizmirsis par vīzas pagarināšanu un imigrācijas ofisā / tūrisma aģentūrā ieradies ar nokavēšanos, tev būs jāmaksā soda nauda (10 USD par katru pārsniegto dienu). Taču vīzu tev tik un tā visdrīzāk pagarinās.

Lai pagarinātu Laosas tūrisma vīzu, ir nepieciešama pase un dokumentu foto.

Dalies ar draugiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

shares